5 fördelar med coworking space

Som företagare kan det vara väldigt smart att arbeta på ett coworking space. Du får en naturlig möjlighet att nätverka och vara en del av ett socialt sammanhang, samtidigt som du är egenföretagare.

Vad är ett coworking space?

Ett coworking space, eller kontorshotell, är ett företagscentrum där företagare delar öppna utrymmen, reception och kunskap. Idag är det många som driver eget företag, men det kan både bli ensamt och svårt att arbeta hemifrån. För många underlättar det mycket att få gå till ett kontorshotell, ha ”arbetskamrater” och en möjlighet att nätverka. Samtidigt som du kan välja att jobba hemifrån en dag om du känner för det. Du kan läsa mer om coworking på Helios hemsida, som har coworking spaces över hela Stockholm och Malmö.

1# Nätverka

Genom att arbeta på ett coworking space kommer du mycket lättare kunna nätverka med andra företagare. Att bygga nätverk underlättar för att få fler kunder och få ut dina produkter och tjänster på marknaden. Du blir helt enkelt en del av Företagssverige. Du kommer även få fler idéer och lättare hänga med i utvecklingen.

2# Socialt liv

Det är många som drömmer om att få jobba hemifrån, men efter ett tag kan det faktiskt bli riktigt motigt. Många gånger handlar det om att vara trött på en anställning. När du väl kommit igång med ditt företag kommer du troligtvis att må bättre med att ha ”arbetskamrater”, andra egenföretagare att äta lunch med eller att bara säga hej till på måndag morgon.

3# Arbeta mer effektivt

Många företagare upplever att de arbetar mer effektivt på ett coworking space. Eftersom du betalar för platsen vill du använda pengarna väl. Du kommer dit en viss tid och går en viss tid. Däremellan ska du arbeta. Du behöver inte bli störd av grannar eller vänner som inte riktigt förstår att du faktiskt jobbar. Om köket är fullt av disk eller inte, så kommer det inte att påverka din arbetskapacitet. Förutom att det också är hälsosamt att fysiskt ta sig ifrån hemmet. Behöva gå till bussen eller bilen, eller cykla till ditt coworking space.

4# Skilj på jobb och fritid

För många företagare kan det vara svårt att skilja mellan jobb och fritid. Det kan bli väldigt mycket jobb. Även på lördagskvällar. Det känns ju som att företaget alltid finns där. När du arbetar på ett coworking space kommer du mycket lättare kunna skilja mellan arbetstid och ledighet. När du är klar på fredagen kan du slå igen datorn och verkligen känna att du är färdig.

5# Hitta samarbetspartners

De flesta företagare samarbetar med andra företagare. Du kan behöva hjälp med marknadsföring, bygga en bra hemsida eller ekonomiska råd. Eller så vill du hitta en person som arbetar i samma bransch för att ni tillsammans ska kunna erbjuda fler tjänster. På ett coworking space kommer du lättare kunna hitta samarbetspartners som du verkligen kommer att trivas med, då ni hinner lära känna varandra innan ni börjar att samarbeta.