Högskoleprovet – en bra start inför ditt framtida företagande

Oavsett om du är sugen på att starta ett eget företag eller vill studera vidare är högskoleprovet 2022 en bra start inför din framtida karriär. Det kan även vara så att du redan har en idé till ett företag du vill starta men saknar rätt kunskap för att kunna driva det bra. Då kan det vara en bra idé att göra högskoleprovet för att komma in på en utbildning som hjälper dig på vägen. Idag finns det utbildningar inom allt från ekonomi, marknadsföring och entreprenörskap till utbildningar inom ett specifikt område såsom exempelvis affärsutvecklare och besöksnäring.

Vad är högskoleprovet?

Högskoleprovet är ett frivilligt prov och kan vara ett sätt att komma in på din utbildning om inte betygen räcker till, alternativt vara med i fler urvalsgrupper vilket ökar chansen att komma in på sin önskade utbildning. Detta år hålls högskoleprovet 2022 två gånger på våren och en gång på hösten. Det första provet hölls lördagen den 12 mars, det andra hölls 7 maj 2022 och på hösten kommer ett anordnas den 23 oktober. Provet består av åtta delprov där hälften av uppgifterna är kvantitativa och hälften av uppgifterna är verbala.

Hur anmäler man sig?

Anmälan för höstens högskoleprov 2022 öppnar tisdagen den 16 augusti och stänger den 23 augusti. Du anmäler dig via hemsidan hogskoleprov.nu.

Hur förbereder man sig inför högskoleprovet?

Det bästa sättet att förbereda sig inför högskoleprovet är att köpa VIP-medlemskap som ger dig en utbildning i hur du klarar högskoleprovet på bästa sätt. Det finns runt 2000 uppgifter att öva på samt med förklaringar till och du får även en personlig coach som tidigare fått 2.0 på högskoleprovet och som hjälper dig med hur du ska lägga upp studierna inför högskoleprovet. VIP-medlemskapet kommer även med en förbättringsgaranti, vilket innebär att om du genomgått minst 30 % av utbildningen och inte fått bättre resultat på provet så betalar de avgiften för ditt nästa högskoleprov. Du kan även öva gratis med högskoleprovtränaren som ger dig tillgång till gamla prov sedan våren 2000.

När får man resultatet?

Resultatet kommer oftast en månad efter att du skrivit provet. Om du besitter ett svenskt personnummer kan du använda dig av hogskoleprov.nu och logga in med de uppgifter du använde dig av när du registrerade dig för provet för att se resultatet. Resultatet förs sedan över per automatik till antagningen, vilket gör att du därefter kan ansöka om de utbildningar eller kurser du är sugen på att gå.

Det kan aldrig vara en nackdel att lära sig något nytt så fundera på vilka kurser och utbildningar du behöver för att komma vidare i din karriär eller företagande och gör sedan högskoleprovet för att komma in på dessa.