Vad man kan utbilda sig till

 

För den som är intresserad av företagsvärlden och dessutom har en brinnande passion att bevara den vackra jord som vi lever på, så finns det en hel del alternativ på universitetsnivå som man kan välja att studera. KTH, den Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm, är ett av de ledande universiteten i Europa inom detta område. Skolan, som är ledande inom många områden, erbjuder sina miljöintresserade elever ett flertal olika kandidatexamina och masterutbildningar att välja mellan. Det är självklart väldigt få förunnat att få chansen att studera på KTH och det finns massvis med andra universitet som erbjuder liknande kurser och utbildningar.

Den ledande kandidatexamen inom klimat och hållbar utveckling är Energi och miljö, civilingenjör. Denna utbildning riktar ett stort fokus på klimatfrågan, utifrån flera olika perspektiv. Med stora delar av grundläggande naturkunskap så krävs det att man har gjort bra ifrån sig inom dessa ämnen under sin gymnasietid och även på eventuella högskoleprovsresultat. Denna utbildning hoppas kunna ta fram kreativa och lösningsorienterade individer som inte bara är aktuella för jobb i Sverige, utan i hela världen.

Den svenska utbildningsnämnden hoppas kunna öka antalet elever som söker dessa utbildningar med 50 % inom de kommande tio åren.