Bättre företagslikviditet med betaltjänster

Det finns många bra betaltjänster som du som företagare kan använda för att både förbättra företagets likviditet och få företaget att växa. En tjänst som underlättar oerhört mycket är betaltjänster, att du låter ett externt företag ta hand om att driva in dina fakturor.

Bättre betalflöde med betaltjänster

Som företagare är det oerhört viktigt att få in pengarna i tid. Du behöver betala lön och egna räkningar. Att driva in fakturor tar tid. Antingen måste du skicka mejl, brev eller ringa. Många företagare tycker även att det är jobbigt att behöva jaga sina kunder för att få in pengarna. För att få ett bättre betalflöde och i långa loppet även företagslikviditet är det smart att satsa på bra företagstjänster som hjälper dig med just fakturorna. Hos Intrum får du hjälp med fakturering och reskontrahantering, inkasso och delgivning, både i Sverige och utomlands. Gå in på Intrum och ta del av deras företagstjänster och se hur de kan hjälpa dig och ditt företag.

Spara tid

En av de stora fördelarna med att använda smarta företagstjänster är att du sparar tid. Om betalflödet inte fungerar så tar det både tid och kraft. Du oroar dig, blir stressad och behöver spendera tid på onödiga mejl och telefonsamtal. Istället för att arbeta med det som du är riktigt skicklig på. Det är många företag som väljer att lägga ut just faktureringen på ett externt företag. Ett företag som är specialiserat på det, har alla program för att det ska fungera snabbt och som vet exakt hur de ska få kunderna att betala.

Behålla kundrelationen

Utan dina kunder har du inget företag. Som företagare är det därför viktigt att värna om ditt varumärke och ha en god relation med dina kunder. Alla kan råka ut för att ha problem med att betala. Därför är det klokt att du samtalar med Intrum om hur du vill att själva faktureringen ska genomföras. Under hur lång tid och vilken slags attityd som de ska ha till dina kunder. Stora företag med väldigt många kunder behöver inte bry sig lika mycket om själva kundrelationen, som mindre företag som har få kunder. Det kan ju vara så att dina kunder, särskilt företagskunder, själva väntar på att få sina fakturor inbetalda. Men att behålla en god relation till kunderna gynnar även större företag. Om personer blir tvingade att betala väldigt snabbt kan de lätt gå ut och klaga på sociala medier. Det är en kundmakt som inte fanns förut. Kunder uppskattar företag som ger dem både en och två extra chanser, då de flesta i slutändan kommer att betala. Men det är onödigt att du som företagare lägger en massa tid på fakturering, istället för att fokusera på att utveckla och erbjuda bra produkter och tjänster till dina kunder.