Vikten av en bra arbetsmiljö

Att ha en bra och harmonisk arbetsmiljö som är anpassad efter ens jobb är A och O för att kunna prestera på topp. Det är viktigt oavsett vilken bransch det handlar om. Däremot har du väldigt olika behov om du jobbar på ett kontor eller på en verkstad. Du måste först komma fram till vad du behöver för att kunna jobba på bästa sätt. Det gäller även om du jobbar hemifrån. Du kommer få betydligt mer gjort om du gör upp en liten kontorsplats än om du sitter och degar i soffan med datorn i knät. Då blir det också lättare att skilja på jobb och fritid.

Ha bra belysning

Välfungerande belysning är väldigt viktigt för en arbetsplats oavsett var du jobbar. Ett ställe där det kan krävas speciell belysning är en bilverkstad. Där kan Nordeye Sverige vara till stor hjälp. De har arbetsbelysning som är anpassad för att du ska kunna utföra dina uppgifter på ett bra och säkert sätt. Hos Nordeye Sverige hittar du lampor i olika storlekar och former beroende på vad du ska göra. Det finns även strålkastare som ger ett större sken. Fundera på vad just du behöver och välj lampor efter det.

Glöm inte bort det ergonomiska

Oavsett om du jobbar på kontor eller verkstad sitter du förmodligen i en liknande ställning resten av dagen. På en verkstad kan du till exempel behöva krypa in under bilar eller ligga böjd över motorhuven. Därför är det viktigt att du har ergonomisk utrustning. På ett kontor bör du ha ett skrivbord som är höj- och sänkbart samt en stol som går att ställa in på flera sätt. Idag har det dessutom blivit populärt att hyra kontorsplatser i flera städer. Du bör då ställa lika höga krav som du hade gjort på en traditionell arbetsplats.

Om du jobbar hemifrån

Om du jobbar hemifrån kanske du inte behöver lika avancerad utrustning som de har hos Nordeye Sverige men det är fortfarande viktigt att tänka på din arbetsmiljö. Det är kanske ännu viktigare för dig som har barn hemma. Om du har ett extrarum hemma kan du göra det till hemmakontor. Då kan du förvara allt som har med jobbet att göra på samma plats. Där kan du sitta i lugn och ro och sköta dina arbetsuppgifter för dagen. Det kan vara allt från att utveckla kundrelationer till försäljning.

Ha specifika mötesrum

Ska du ta emot kunder och besökare är det viktigt att du kan ta emot dessa ostört i ett separat utrymme. En smart lösning är att ha avskilda mötesrum vid sidan av huvudkontoret. Här kan ni även ha möten inom företaget om det skulle behövas. Även i en verkstad kan det vara bra att ha ett litet utrymme som fungerar som kontor och mötesrum. Där kan man även göra pappersarbete och allt annat som inte passar i en verkstad. Det behöver inte vara ett stort utrymme utan bara anpassat efter ert företag. Det kan du även få hjälp med om du själv är osäker.