Tesla ledande inom industrin

Det är svårt att undgå att se namnet Tesla om man är intresserad av världens teknik och utveckling mot en grönare framtid. Tesla, lett av Elon Musk, har lyckats utveckla tekniker och maskiner som vi knappt kunde drömma om för 40 år sedan. Idag anses företaget vara ett av de största inom hållbart företagande.

En av företagets nyare innovationer är dess nya solcell Powerwall. Denna nya produkt är en konkurrent till nuvarande solceller som finns på marknaden. Tesla har utvecklat denna produkt för att privatpersoner och familjer ska kunna lagra sin energi som de får från solen, för att sedan kunna använda den under dagar som solen inte skiner, när man har strömavbrott eller under nattetid. Tesla har fått mycket beröm från ett hållbart perspektiv då man hoppas kunna införa denna produkt i fler och fler hem under åren som kommer. På detta sätt kan personer själva välja vilken typ av energi de vill använda sig av, vilket i sin tur kommer att resultera i ett mindre användande av knappa naturresurser.

Den största innovationen är företagets bil som kom att inspirera världen till användandet av elbilar. Idag ser vi Teslabilar i många delar av världen och i Sverige så blir det vanligare och vanligare. Denna bil har också inspirerat andra bilgiganter inom industrin att utveckla sina egna versioner av elbilar. Det har på senare tid har uppkommit en del kritik mot Tesla och mot elbilen rent generellt. Kritiker menar att den som är för elbilen inte tittar på hela processen av en sådan bil. De argumenterar att man inte räknar med utsläppen från tillverkaren av bilens delar, byggandet av bilens batteri och dess livstid. Men tack vare en väl bearbetad analys av elbilen så har man kommit fram till faktumet att om man räknar med alla faktorer, från tillverkningen till bilkörning, så visar det sig att en Teslabil endast släpper ut hälften av den växthusgas som en vanlig bensinbil släpper ut under sin livstid. I Kina har ett flertal städer utvecklat framtidsplaner som kommer att förbjuda bensin- och dieselbilar i de centrala delarna av dessa städer. Detta initiativ har utvecklats efter det att luftkvaliteten i dessa städer har blivit så pass illa att den har orsakat fler och fler dödsfall varje år sedan 2009.